Dizel Araçlarda Yakıt Tasarruf Önerileri

Dizel Araçlarda Yakıt Tasarruf Önerileri

Yaklaşık 12 senedir kesintisiz olarak araç kullanımı yapıyorum ilk kullanmaya başladığım araç Dizel bir araçtı ve oldukça ekonomik şekilde yolculuklarımı gerçekleştiriyordum. Yıl 2019 oldu ve gelişen teknolojiye ayak uydurmaya devam ederken halen dizel araç kullanımına devam ediyorum ve bu yazımızda size özellikle ekonomik olarak nasıl araç kullanılır ve neler yapılması gerektiğini paylaşalım lafı daha fazla uzatmadan. 

Öncelikle belirtmekte fayda var firmamızdan adana kırmızı oto kiralama firmamızdan araç kiralama hizmeti alacak kişiler için genellikle filomuzda bulunan araçlar 0 - 2 yaş arası olduğu için tüm bakımları aksatılmadan zamanında yapılmaktadır bu sayede yakıt tasarrufu önerilerimizden ilki araç bakımlarını eksiksiz ve gününde yaptırmanızdır bu sayede aracınız yakıt tüketiminde sizlerin yüzünü güldürecektir. Bir diğer husus ise yalnış bilinen motor devri konusudur son yıllarda araçlarda yol bilgisayarı bulunması sebebi ile anlık yakıt tüketiminide görebiliyorsunuz. Ben mesela yıllarda yokuş aşağı giderken veya belli bir hıza ulaştıktan sonra aracın yakıt tasarrufu yapması adına aracı boşa alıyordum , meğersem araç özellikle yokuş aşağı inerken vitesi boşa almak hem yakıt tüketimine etki etmiyor aksine yakıt tüketimi devam ediyormuş. Bu konuda mümkün olduğunca aracınızı hareket halindeyken boşa almamaya çalışın hem yakıt açısından hemde güvenliğiniz için çünkü 125 km hızla yokuş aşağı gittiğinizi düşünün araç boşta olduğu için bu hız araç ağırlığı ve yolun meyiline göre değişecektir durum böyle olunca hızınız artabilir ve aniden fren yapmanız gerektiği zaman aracı durdurmak hem zorlaşır hemde fren mesafesi artar lütfen trafik kurallarına uyalım ve uymayanları uyaralım. Diğer bir husus ise aracınıza aldığınız yakıt kaliteside çok önemli bu konuda güvenirliğini ıspatlamış markalardan yakıt almanız hem aracınızın sağlıklı kullanımı hemde bazı firmalarda eksik yakıt dolumu yapıldığı yönünde internette haberler dolaşmakta olup bu tarz şüphelere yer vermemeniz çok önemlidir. 

Aynı zamanda araç kullanımı sırasında özellikle kış aylarında klimaları açarken A/C butonuna basmadığınızdan emin olup buda yine klima motorunun çalışmasına ve motor devrinin biraz daha fazla çalışıp yakıtın daha erken bitmesine sebep olacaktır. Son olarak düşük vitesli araçlarda örnek veriyorum 5 vitesli belli bir hızın üzerine çıktıktan sonra yüksek devire çıkıyor motor ve yakıt tüketimi artıyor çok acil bir durum olmadıkça aracı uygun devirde kullanmanız sizler için hem sağlık açısından hemde yakıt tüketimi konusunda mutlu edecektir. Başka bir yazımızda görüşmek üzere ...

Benzer Yazılar