Araç Kiralamak Zor Mu Neler Gerekli ?

Araç Kiralamak Zor Mu Neler Gerekli ?

Son yıllarda Ülkemizde araç kiralama firmaları hızlıca artmaya başladı ve nufus ile orantılı olarak kiralama taleplerine yetişmek için sürekli firmalar yeni şubeler yada yeni firmalar ofis açmaya devam ediyor. Kırmızıcar adana araç kiralama firması olarak siz değerli misafirlerimiz için şirketimizde ve genellikle benzer firmalarda kiralama konusunda istenen şartları paylaşacağız. 

 

1. Kiralama Yapabilmek için 24 Yaşından gün almış olmanız gerekiyor buda ekonomik sınıflar için geçerli tabi.

2. En Az 2 yıllık ehliyetinizin olması lazım.

3. Adınıza kayıtlı 1 adet kredi kartı zorunluluğu var.

4. Ödemeyi Kendi adınıza kayıtlı kredi kartı ile yapmanız gerekiyor. 

5. Yurtdışı müşterilerimiz pasaport ve uçak biletlerini göstermeleri halinde kredi kartı yerine nakit ödeme yapabilirler.

 

Şimdi gelelim sizlere kurumsal kiralama hakkında güzel bilgiler vermeye, ilk olarak kurumsal firmalarda araçlar rent a car sigortalı olup araçlarda muhafiyet olayı vardır. Muhafiyet (araç bedelinin ortalama %5'ine kadar suçlu olmanız durumunda ödemeniz gereken tutardır zaten size bunu kiralama esnasında söylerler) aynı zamanda sizlere araç teslim sözleşmesi imzalatılır buda resmi bir belge olarak kayıtlara geçer. Bazı müşterilerimizden duyuyoruz senet imzalatıyormusunuz şeklinde firmamızın kesinlikle boş senet ve senet ile kiralama gibi bir hizmeti yoktur. Gerekli şartları sağlayan müşterilerimiz araç kiralama sözleşmesini okuyup imzalar ve yasal olarak ihtiyaç duyulması halinde kullanırlar. 

Bazı şirketlerde kiralanacak araç türüne göre kredi kartına bloke koyulmakta olup 2019 haziran ayı itibari ile firmamızda gerek duyulmadığı durumlarda müşterilerimizden böyle bir talebimimiz olmamaktadır. 

Araç hakkında merak edilenler ;

Araç teslim formu içerisinde araç üzerinde bulunan çizik göçük vb. durumlar belgelenir araç size o şekilde teslim edilir bu sayede araç dönüşünde teslim aldığınız sırada var ise çizik vb. durumlar size bu konuda sorumluluk yüklenmez sizlerde araç kiralamanın konforunu yaşarsınız. 

Özellikle merdiven altı tabiri yapılan yerlerden araç kiralamayın, kiralama hizmeti almadan önce gerekirse firmayı internet üzerinden araştırın şirket araç sözleşmesinin bir nüshasını talep edin merak ettiğiniz kısımları müşteri temsilcisine sorun özellikle görüşmelerinizi mail yoluyla yaparsanız hukuki bir durumda mail yoluyla yapılan yazışmalarında resmi geçerliliği olmaktadır. Şuan için aklımıza gelenler bunlar ilerleyen zamanlarda güncelleme yapılması durumunda konu altından güncelleme tarihi paylaşılacaktır.

Benzer Yazılar