Güvenli Araç Kullanımı için 3 Tavsiye

Güvenli Araç Kullanımı için 3 Tavsiye

Seyahate çıkıldığı zaman ya da trafikte bulunulduğunda daha güvenli bir sürüş deneyimi için dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Güvenli sürüşün başlangıç zamanı yola çıkmadan başlamalıdır. Trafikte yer almadan öncesinde güvenli sürüş deneyimi kurallarını dikkate alarak çok daha güvenli bir sürüş deneyimi sağlanabilir. Muhtemel tehlikelere ve olası kazalara karşı en iyi önlem tedbir almaktır. Kurallara uyan sürücülerin kazaya karışma ihtimalleri en aza iner ve güvenli bir sürüş deneyimi bu şekilde elde edilebilir. Biz de bu yazımızda sizler için güvenli sürüş tavsiyelerini derledik. Hazırsanız başlayalım.

Aracınızın Bakımlarının Eksiksiz Olması Gerekir

Güvenli sürüş tavsiyeleri yazımızın ilk kuralı araç bakımlarının zamanında ve eksiksiz şekilde yapılmasıdır. Zamanında ve tam olarak yapılmayan araç bakımları aracın hem performansını düşürür hem de güvenlik açısından birtakım olumsuzluklar meydana getirir. Seyahate başlamadan öncesinde kesinlikle aracın gerekli olan tüm bakımları yaptırılmalıdır.  Farlarda sorun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Farlar ve sinyaller seyahat esnasında son derece önemlidir. Bunun yanı sıra kornanın çalışıp çalışmadığı konusundan da emin olunması tavsiye edilir. Normal şartlarda pek çok kişi bu tarz bakımları önemsiz sansa da aslında bu detayların kimi zaman hayati derecede önem taşıdığı unutulmamalıdır.

Dikkatli Olmayı Elden Bırakmamak Gerekir

Dünya üzerinde her gün binlerce trafik kazası meydana geliyor ve bu trafik kazalarına sebep olan en büyük faktör ise yorgunluk ve dikkatsizlik olarak kayıtlara geçiyor. Bundan dolayı da seyahate ya da trafiğe çıkmadan öncesinde yeteri kadar dinlenmek ve yeteri kadar uykuyu almak gerekir. Seyahat öncesinde rahat ayakkabı ve kıyafetler giymek tavsiye edilir. İnce tabana sahip olan terlikleri tercih etmemek gerekir. Yeterli uyku alınması ve sürüş için uygun kıyafetlerinin giyilmesinin ardından seyahate çıkma zamanı gelmiştir. Trafikte her zaman ilk olarak emniyet kemerleri takılmalıdır. Emniyet kemerinin görevi muhtemel trafik kazalarında insanları hayatta tutmaktır. Trafikte seyir halindeyken asla telefon ya da farklı bir dikkat dağıtıcı ürünle uğraşmamak gerekir. Tüm dikkat bu esnada sürüşte olmalıdır. Seyahate çıkmadan önce kontrol edilmesi gereken diğer bir konu ise, yakıtın dolu olup olmadığıdır. Yapılacak uzun seyahatlerde petrol istasyonuna denk gelmek mümkün olmayabilir. Bu sebeple de işi şansa bırakmamak en doğru tercih olacaktır.   

Çabuk Gitmek Amacıyla Hız Yapılması Tavsiye Edilmez

Seyahatin daha erken bitmesi amacıyla hızlı ve çabuk gitmek son derece tehlikelidir. Bu sebeple de trafikte aceleci tavırlardan uzak durmak gerekir. Hız her zaman geri dönüşü olmayan kazaların meydana gelmesine yol açabilir. Belirlenmiş olan hız sınırlarını aşmadan yola devam etmek önerilir. Her yol için belirlenen hız limitleri vardır ve bu limitler söz konusu yol için en uygun standartlara göre belirlenmiştir. Belirlenen hız sınırlarını aşmak sürüşü riskli hale getirir. Sürücü hem kendi hem de trafikte diğer sürücüleri ve insanları dikkate alarak hız limitini o yol boyunca belirlenen hıza göre ayarlamalıdır.

Benzer Yazılar