Kasislerde Gelen Gıcırtı Sesinin Sebebi Nedir?

Kasislerde Gelen Gıcırtı Sesinin Sebebi Nedir?

Sık sık maruz kalınan araç sorunlarından biri olan kasislerden geçişte gıcırtı sesinin gelmesi, araç sahiplerinin o an için ciddi bir problem olduğunu sanmasın sebep olmaktadır. Aslında bu durumun sebebi araçta bulunan salıncaklardan kaynaklanmaktadır. Bu tarz bir durumla karşılaşıldığında yetkili servise ya da ustaya aracı kontrol ettirmek en doğru seçim olacaktır. Kasislerden geçiş esnasında ortaya çıkan gıcırtının sebeplerine gelin birlikte göz atalım.

Alt Salıncak Arızaları

Kasislerden geçerken aracında gıcırtı sesi duyan sürücüler, aynı zamanda fren yaparken de tak diye bir ses duyabilir. Şayet sizler de söz konusu bu olaylardan birine veya birkaçına maruz kalıyorsanız araçta alt salıncak arızası olması muhtemeldir. Tekerleklerin hareketlerine göre hareket edebilen bir parça olarak bilinen salıncak, tekerleğin göbeğinde yer alan bilye ile ve şasi bölümüne burç ve fişekler sayesinde bağlı haldedir. Bahsi geçen hareketli parçanın arızalanması halinde kasislerden geçiş esnasında gıcırtı sesi duyulması olasıdır.

Alt salıncak Fiyat ve işçilik

Araçta meydana gelen alt salıncak arızası sonucunda, alt salıncak değişimi yapılması gerekir ve alt salıncak değişimi 100 TL civarında yapılmaktadır.

Salıncak Burcu Arızası

Kasislerden geçiş esnasında ortaya çıkan gıcırtı tarzında herhangi bir ses geliyorsa ve direksiyonda belli hızla giderken titreme durumu kendisini gösteriyorsa, ayrıca ani kalkışlar sırasında tekerleklerde geri gidiyormuş gibi bir durum oluyorsa, bu durumda araçta salıncak burçlarında arıza meydana gelmiştir. Bununla beraber bu tarz bir arıza meydana geldiyse ve onarımı yapılmazsa, ileriki aşamalarda alt takım parçalarında da hasar ortaya çıkar ve lastikler aşınmaya başlar.

Salıncak Burcu Fiyat ve işçilik

Araçlarda yer alan salıncak burcu parçasının fiyatı son derece ucuzdur. Ayrıca değişimi de basit bir işlem sonucunda yapılır. Salıncak burcunun fiyatı 25-45 TL arasındadır.

Benzer Yazılar