Gaziantep Gezi Rehberi Neleri Meşhur

Gaziantep Gezi Rehberi Neleri Meşhur

Merhaba Arkadaşlar

Gerek iş, Gerekse Kültür gezileri düşündüğünüzde, Gaziantep ilini ziyaret etmek isterseniz Gezip görmek, Yiyecek konusunda neler yiyeceğinizi Nereleri gezmeniz gerektiği konusunda fikirler vermek isterim.

Öncelikle bu nefis şehrimize ziyareti hangi ulaşım aracı ile yaparsanız yapın Mutlaka o şehri bilen Profosyonel Araç kiralama şirketi düşünmenizde fayda var. Navigasyonla uğraşmak, Bilinmeyen trafikle uğraşmak, Araç park yeri bulma ile uğraşmak yerine küçük maliyetle, kaliteli zaman geçirmek gayet yerinde olacaktır.

Hava yoluyla gelmek isterseniz Havaalanında, Karayolu ile gelecek iseniz otoğardan sizlere araç kiralama hizmetimiz ile son model araçlar güleryüzlü personel ile yardımcı olabiliriz. 

Gezi programınızda

SABAH KAHVALTI

  1. Gaziantep özgü 500 yıllık geleneği olan Beyran Çorbası
  2. Nohut dürüm
  3. Kakırdaklı Börek
  4. Lebeniye Çorbası
  5. Şirinli Çorba
  6. Omaç
  7. Açık büfe kahvaltı (Genelde közde Patlıcan, Biber, Domates, Soğan ve Bol acılı bir ziyafet)

ÖĞLE - AKŞAM YEMEĞİ SEÇENEKLERİNİZ

  1. Gaziantep Lahmacun
  2. Patlıcan Kebabı
  3. Simit Kebabı
  4. Soğan Kebabı
  5. Yenidünya Kebabı
  6. Külbastı
  7. Alinazik
  8. Küşneme
  9. Ayva Kebabı
  10. Cağırtlık Kebabı
  11. İçli Köfte
  12. Çiğ köfte
  13. Loğyaz Piyazı
  14. Mercimekli Köfte
  15. Maş Çorbası
  16. Sini Köfte
  17. Topaç
  18. Yoğurtlu Topaç Köfte
  19. Yuvalama
  20. Ciğer Yahni
  21. Müceddere

Daha fazla seçenek sunduğumuzda hangisini yiyeceğinizi şaşıracağınız için sunmak istemedim. Bu yazdığım seçenekler gerçekten harika Lezzetlerdir.

İşin en güzel yanı ise TATLILAR

  1. Şehrin adına Münhasır Gaziantep Fıstıklı Baklava
  2. Cevizli Baklava
  3. Katmer
  4. Havuç Dilimi Baklava
  5. Küfene
  6. Müşebbek (Halka Tatlı)
  7. Taş Kadayıf (Antep fıstıklı veya Cevizli) Mutlaka üzerine kaymakla tüketilmesi tavsiye edilir
  8. Dolama Fıstık Sarma
  9. Şöbiyet

Yemeklerin üzerine tavsiye edilecek ve kırk yıl unutulmamasına yardımcı olacak Tahmis kahvesi ile Yeme / içme faslını nihayetleyebiliriz.

Gaziantep şehrinde kesinlikle görülmesi gereken Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi ve Gaziantep Hayvanat bahçesi…

Kültür gezinizde Sadece Hayvanat Bahçesini gezmek kesinlikle bir gününüzü alacağını garanti ediyorum. Daha çok doğa da yaşayan vahşi yırtıcılar Kuşlar ( Kartal, Şahin, Baykuş, Akbaba) Yeryüzünün en büyük hayvanı Filleri, En uzun olan Zürafaları, Zebraları, Sırtlanlar, Yabani Kurt köpekleri, Maymun, Şempaze, Goriller rahatlıkla canlı canlı görebilirsiniz. Daha da önemlisi Suda yaşayan Balıkları en küçüğünden büyük balıklara kadar görme şansınız vardır. Bazen insan gördüklerini anlatmakta gerçekten zorlanıyor.

Evet seyahat’iniz uzun olmalıdır Gaziantepi gezmek isterseniz. Siz değerli misafirlerimize dilerseniz gaziantep araç kiralama hizmetimizden faydalanabilirsiniz. 

Benzer Yazılar