Bugün Ankara'dayız Gezelim Ankarayı Görelim

Bugün Ankara'dayız Gezelim Ankarayı Görelim

Yiyelim – içelim, Gezelim – Görelim’de bu yazımda Türkiye’nin Kalbi, Bahşehri ANKARA’yı anlatacağım. Gezelim Görelim de ilk görmek isteyeceğimiz Yerlerden ilk sırada, Dünya Liderlerinin ve Ülkelerin imrendiği yüzyılın Lideri, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder, Gazi, İlk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK kabrini ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Tarih kokan, Türkiye Cumhriyetinin Kuruluşuna emek veren Şehitlerimizin destanlarını görmeniz okumanız mümkündür. Daha sonra Kültür ziyaretimize

 Anadolu Medeniyetler Müzesi Altındağ ilçesi, Ulus semtinde bulunmakta olup görmeniz güzel olur. Müzede Arkeolojik eserler kronolojik olarak sergilenmektedir.

Ankara Kalesi’de Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Kalenin ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte M.Ö 2.yüzyıl başında GALAT’ların Ankaraya yerleşmesi sırasında kalenin var olduğun bilinmektedir. Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı imparatorluğu döneminde bir çok kez onarım yapılmıştır.

Ankara Kocatepe Cami, Kentin Semtine adı olan Kocatepe semtinde bulunmaktadır. 1967 yılında İnşaatına başlanan ve Türk Diyanet vakfı tarafından 1987 yılında inşaatı tamamlanmıştır.

Etnoğrafya Müzesi, Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Kurtuluş savaşında Cuma ibadetlerinin kılındığı Namazgah tepesinde kuruldu.

Ata Kule Alış-veriş merkezi olarak inşaa edilmiştir. Ankara’da Döner restoran’lı kulesi ile meşhurdur. Çankaya semtinde, Cinnah Caddesi ve Çankaya Caddesinin kesşitiği noktadadır. Akşam yemeğinizi Ankarayı 360 derece izleyebileceğiniz ve bu görselliği keyif alabilirsiniz.

Atatürk Orman Çiftliği, 1925 yılında Ankaranın batısında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından parça – parça ve farklı bireylerden satın alınarak Arazi üstünde onun talimatı ile kurulan ve Türk Tarımına öncülük eden bir çiftliktir. Ankaranın Şehir hayatından kurtulmak isteyenler Atatürk Orman çiftliğine gidip nefeslerini Bolca Oksijeni ciğerlerine doldurabilirler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası:1925 yılında inşaatına başlanmış olup,  1920 – 1924 yılları arasında TBMM faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bina, Ankara Altındağ ilçesinde bulunmaktadır.

Aqua Vega Akvaryum : Avrupanın ikinci büyük akvaryumu Türkiyenin ise En büyük Tünel akvaryumudur. Mamak ilçesinde bulunmaktadır.

PARKLAR – MEYDANLAR - MÜZELER

  1. Göksu Parkı
  2. Ankara Devler Resim ve Heykel Müzesi
  3. Ankara Roma Hamamı
  4. Seymenler Parkı
  5. Kuğulu Park
  6. Kızılay Meydanı
  7. Elmadağ Kayak Merkezi
  8. Tuz (Moğan) Gölü
  9. Cumhuriyet Müzesi
  10. Ankara Botanik Parkı
  11. Altınköy Açık Hava Müzesi
  12. Güven Park
  13. Altın Park

Ankara Tarih olarak inanılmaz çok zengin bir kültüre ev sahipliği yapmaktadır.

Bu kadar gezinin ardından karnınız acıktığında ne yemek yiyebiliriz

  1. Uruş Kapama
  2. Bici Aşı
  3. Kaşıt Atması
  4. Kutludüğün Somun ekmeği
  5. Çıkılağıl Aşıdası
  6. Karğa Beyni
  7. Köfter (Köyter)
  8. Malak
  9. Öküz Tatlısı
  10. Beypazarı Güveci

Sonuçta Ankara Mozaik şehri, Tüm Ülkeden göç eden ülkem insanlarının Lezzetleri yine şehrimizde Halka sunulmuştur. Yine Adana – Gaziantep – Urfa, Hatay ve bir çok şehrimizin ünlü yiyeceklerinide bulabileceğiniz yerler mevcuttur. Ankara araç kiralama hizmetimizden faydalanmak isterseniz sayfamızı ziyaret edip araçları ve fiyatlarını inceleyebilir sizler için uygun olan araç varsa kiralayabilirsiniz.

Seyahatinizde Hangi şehre giderseniz gidin ve bir tanıdığınız yoksa illaki bir Araç kiralama şirketi ile irtibata geçmenizde fayda vardır. Ekonomik koşullarınıza göre araçlar bulabilir ve Güler yüzlü personeli ile Eşsiz Ankara ilini gönlünüzce gezebilir Yemeklerinizi ve konaklamanızı yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar