Korsan Koyu - Antalya'da Görülmesi Gereken Bir Yer

Korsan Koyu - Antalya'da Görülmesi Gereken Bir Yer

Bugün Akdeniz bölgemizin tatil illerinden bir tanesi olan Antalya bölgesinde Korsan koyu hakkında bir yazı hazırladık sizlere. Özellikle Likya Yolunda ki saklı cennet olarak nitelentirilen bölge hakkında sizlere kendi yaşadığımız tecrübeleri sizlere aktarmaya çalışacağız.

 

Antalya Korsan Koyu Nerede Nasıl Gidilir ?


Korsan Koyu Antalyanın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent beldesindedir. Özellikle Camping alanları sebebi ile oldukça tercih edilen bir yer olarak karşımıza çıkmakta olup, Antalya Merkeze Yaklaşık 2 Saat uzaklıkta olan Antalya Havalimanı ile Mavikent Kumluca Korsan Koyu yaklaşık olarak 120 km mesafededir. İlk olarak havaalanından çıktıktan sonra Mersin Antalya yolundan Belen yol ayrımına giriş yapıyoruz. Yaklaşık 93 km gittikten sonra Mavikent yol ayrımına girip 21 km daha gittikten sonra Korsan Koyuna ulaşmanız mümkündür. 

Korsan Koyu aslında oldukça güzel bir yer olmasından dolayı özellikle aile olarak tercih edilecek hem pinkik yapabileceğiniz hemde eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir yer olarak tavsiye ediyoruz. 2019 Yılı Eylül ayında ziyaret ettiğimiz zaman berrak ve biraz soguk suyu sizlere oldukça güzel vakit geçirtecek aşırı kalabalık olmayan güzel bir yerdi. Henüz 2020 yılı itibari ile sezon açıldığı zaman geçen seneye göre daha az yoğunluk olur mu bilinmez fakat imkanınız varsa eğer gidip görülmesi gereken bir koy olarak tavsiye ediyoruz. 

Ayrıca Merak Edenler için :

Korsan koyuna yakın bir yerde market varmıdır ? 

Yaklaşık 4 km mesafede bir market bulunmakta. 

Korsan Koyunda Temiz Su Varmı Duş Alabilmek İçin ? 

Evet Duş almak için Temiz Su Mevcut. 

Korsan Koyuna Çadır - Kamp - Karavan ile Kalmak Serbest mi ? 

Maalesef Çadır Kurmak , Kamp Yapmak ve Karavan İle Kalmak Yasaktır Uyarısı Mevcut. 

 

Bu yazımızda siz değerli okurlarımız için tecrübelerimizin yer aldığı Korsan Koyu hakkında merak edilen sorulara cevap vermeye çalıştık sizlerde antalya araç kiralama konusunda eğer ihtiyaç duyarsanız Antalya lokasyonunda yer alan şubemizden araç kiralayabilirsiniz. Eğer Adana bölgesindeyseniz Adana Araç Kiralama imkanını değerlendirip vaktiniz varsa ilk olarak Mersin iline sonrasında Alanya ve Antalya bölgesini gezerek bu güzel koya ulaşabilirsiniz. 

Benzer Yazılar