11 Adımda İzmir Gezi Rehberi

11 Adımda İzmir Gezi Rehberi

İzmir

İzmir şehri, doğal güzellikleri olan, kendine özgü yaşayış biçimi ve müthiş havası ile Türkiye’nin en gözde illerinden biridir. Şehirde bulunan Akdeniz buraya mükemmel bir görkem katmaktadır. İnsanları sıcakkanlı, esnafları mütevazı, otelleri lüks ve en önemlisi de doğası göz alıcıdır. Yılda milyonlarca turistin gelip tatil yaptığı bir şehir olan İzmir, insanı yeniden doğmuş gibi hissettirir. Yılın belirli zamanlarında boş vakti olup İzmir’e tatile gelecek olanların mutlaka gezip görmesi gereken yerleri sizler için derledik. Mutlaka İzmir’e gelip bu yerleri görmenizi tavsiye ediyoruz.

 

İzmir’de Gezilecek Yerler

1-Saat Kulesi

İzmir’in adı anılınca ilk akla gelen yer hiç kuşkusuz Konak meydanıdır. Burada bulunan saat kulesi eşsiz güzelliği ile görülmesi gereken yerlerden biridir. 1901 yılında Sadrazam Mehmet Sait Paşa döneminde yapılan kule 25 uzunluğa sahiptir. Kule üzerinde 4 adet çeşme mevcuttur ve soğuk suyu ile meşhurdur. Mükemmel manzaraya sahip kulede resim çekerek anı ölümsüzleştirebilirsiniz.

 

 

2-İzmir Kemeraltı Çarşısı

Hem ucuz olması hem de tarihi görünüme sahip olması bu çarşının en büyük özellikleri arasında yer alıyor. Kemeraltı Çarşısı da yine Konak Meydanı çevresinde bulunmaktadır. Bu tarihi çarşıyı gezmeden İzmir’den ayrılmayın.

 

3-Kızlarağası Hanı

Kemeraltı Çarşısının göbeğinde yer alan bu Han içerisinde sevdiklerinize kolayca hediyeler alabilirsiniz. Aklınızı karıştıran ne hediye alırım sorusuna bu Han içinde son vermeniz mümkün.

 

4-Agora Harabeleri

Hemen çarşı çıkışında bulunan koyu renkli tabelaları takip etmeniz halinde Agora Harabeleri yapıtına ulaşabilirsiniz. Buram buram tarih kokan bu yapıt çevresinde etkileyici resimler çekip hatıra olarak saklayabilirsiniz.

 

5-Dario Moreno Sokağı

Buraya 1950 ile 1960 arasında sinema oyuncusu olan Moreno’nun adı verilmiştir. Saat kulesi ile arasındaki mesafe 20 dakikadır.

 

6-Konak Mask Müzesi

Bu müzeyi Konak Belediyesi oluşturmuştur. Müze içerisinde ilginç nesnelere göz atabilir ve müthiş bilgi birikimine sahip çalışanlardan bilgi alabilirsiniz.

7-Atatürk Müzesi

Bu müze Atatürk’ün kaldığı evdir. Daha sonra müzeye dönüştürülmüş ve tarihi günümüze taşıyan yapıtlar arasındadır.

 

8-Alsancak

İzmir’de bulunan ve adını sıkça duyduğumuz yerlerden biri de Alsancak olmuştur. Burada birçok kültür öğesi yer almaktadır. Rumlara ait evlere sıkça rastlanır. Pembe Rum evini de gezme imkânına sahipsiniz.

 

9-Efes Antik Kenti

6000’li yıllardan kalma bu şehir Türkiye’de en çok korunan tarihi yerlerden biridir. Burası Yunan ve Romalılardan kalma tarihi yapısı ile gerçekten görülmesi gereken bir yerdir.

 

10-Çeşme

En lezzetli yemekleri tatmak, gecelere kadar eğlenmek ve lüks bir tatil yapmak istiyorsanız mutlaka Çeşmeye gidin.

 

11-Doğal Yaşam Parkı

Burada yüzlerce hayvan çeşidine rastlamak mümkün. Ayrıca bitki türlerinin de çeşitli olduğu görülebiliyor. Daha önceden görmediğiniz canlı türlerine burada rastlayabilirsiniz.

 

Bunları Yapmadan İzmir’den Ayrılma

-Güneşin barışına yakın Alsancak Kordonunda yürüyün.

-Sabah kahvaltı için domates, tulum ve biberli sandviç yiyin.

-Karşıyaka Anıttan başlayarak Bostanlı İskeleye kadar gidin.

-Asansörde İzmir’in mükemmel manzarasına karşı bir kahve için.

-Topçu’da soğanı bol olan çöp şiş yiyin.

-Dünya Barış Anıtından manzaraya gözlerinizi açın.

-I love you Karşıyaka yazısının önüne geçip foto çektirin.

-Fuara giderek ardından gölet turu yapın.

-Urla, Karaburun ve Çeşme turu yaparak doğanın müthiş havasını tadın.

-İzmir’de bulunduğum bir geceyi Gazi Kadınlar Caddesinde geçirin.

 

Sizlere yine adana oto kiralama fiyatları hakkında araçların listesininde yer aldığı sayfamızıda ziyaret etmenizde fayda var.

Benzer Yazılar