Yazın Araçla Yola Çıkarken Bunlara Dikkat Edin

Yazın Araçla Yola Çıkarken Bunlara Dikkat Edin

2020 Yılı Yazına girdik ve artık sıcaklar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Öncelikle adana araba kiralama sayfamızda en uygun fiyatları sizler için listeledik dilerseniz adana lokasyonunu bir takip edebilirsiniz. 

Yaz Aylarında Seyahat Önerileri

Yılın her dönemi içerisinde yapılan araba yolculuklarının her birinin tadı farklı bir duygu yaşatsa da yaz mevsimi içerisinde, arabanız ile uzun yol seyahatlerinin tadını çıkarmak amacıyla en uygun olan dönemin bu dönem olduğunu söylemek mümkündür. Yol koşullarındaki şartların normal bir şekilde güvenilir bir sürüş için ideal olması ve gün ışığından olabildiğimce daha çok yararlanabilmek, yaz aylarının en belirgin olan avantajları arasında yerini almaktadır. Ama bu durumun yanı sıra sıcaklığın ve güneşin bazı olumsuz durumları ve risk unsuru da göz önüne alınmalıdır. Bu olumsuz durumlar, yaz mevsiminde araba kullanmak adına bazı önerileri de gözlemleyip bu olumsuzlukları en aza indirmek oldukça kolaydır. Şimdi sizlere vereceğimiz yaz mevsiminde sürüş güvenliği adına olan önerilerimiz yardımıyla hem şehir içindeki hem de şehir dışındaki seyahatlerini için çok daha konforlu ve daha emniyetli sürüşler yapma şansına sahip olacaksınız. Haydi gelin başlayalım!

Aracınızın Yaz Bakımını Yapınız

Bu durum zorunlu olmasa da siz aracınızın yaz bakımını yaptırın. Çünkü bu güvenliğiniz adına oldukça önemli bir durumdur. Bu bakım içerisinde, kış aylarında aracınızda meydana gelen olumsuz durumlar görülebilir ve bu sebeple de sorun atmadan müdahale etme imkanı doğar. Motorun durumunu incelemek, sileceklerin kontrolünü yapmak, kışlık lastikleri çıkararak yaz lastiğinin takılmasını sağlamak, şayet lastiklerde değişme yaptıysanız lastiklerinizin havasını kontrol ederek bakımları yapmış olursunuz. Büyük, küçük birçok yerim dâhil olduğu arabalar da yaz bakımının yapılmasında yetkili servislere danışarak yardım alabilirsiniz.

Havalandırmaya Dikkat

Belki de siz farkına varmamış olabilirsiniz ama mevsim şartlarında bir çok şeyde olduğu gibi sürüş kaliteniz de bu durumdan etkilenir. İdeal sıcaklık düzeyinde olmayan bir ortam sizin dikkatinize bir dağılma meydana getirebilir  ve hatta uykunuzun da gelmesine bile sebep olur. Bununla beraber açık camlar da tehlikeli bir durum olabilir. Örnek olarak şayet saçlarınız uzun ise rüzgâr sebebiyle hareket eden saçlarınız görüşünüzü engelleyebilir ve bu durumda kazalara neden olabilir. Bu sebeple de ideal sıcaklığa ulaşmak adına araç klimasının bakımının mutlaka kontrol ettirilmesi gerekir.

Yolda Yardımcılarınız Devamlı Yanınızda Olsun

Yedek lastiğin, trafik setiniz ve ilk yardım çantanız, otomobilinizin olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alır. Bu aletlerin yanı sıra kendinizin mevsimsel ihtiyaçlarını da düşünmeniz gerekmektedir. Bir çift rahat ve hafif bez olacak şekilde ayakkabınız ile bir miktar tercihi size kalmış olan pamuklu yazlık kıyafet bulundurmak, konforunuz açısından iyi bir tercih olmaktadır. Giysinizin yanında beslenme de önemli oldukça önemli bir durumdur! Su ve ufak atıştırmalıkları aracınızın içerisinde bulundurarak onlara yer verebilirsiniz. Ama şu ada var ki su içmek veya bir şeyler atıştırmak istediğiniz zaman sürüş esnasında bu durumları yapmamanız gerektiğini unutmayın. Aracı kenara çektikten sonra bu ihtiyaçlarınızı kolayca giderebilirsiniz. Çöp poşeti, kağıt havlular, kağıt mendiller ve ıslak mendiller her zaman yaz mevsimi döneminde de aracınızda yer almalı.

Yaz Aylarında Sürüş Yapmak İçin Öneriler

Uzun sürüş zamanlarında mola vermeyi ihmal etmeyiniz. Trafik Genel Müdürlüğü, mola sürelerinin her iki saatte bir sürüşte ya da kat edilmiş olan her 150-200 kilometre mesafede bir ve 20 dakika olması gerektiğini dile getirmektedir. Devamlı bir şekilde su ya da meyve sularıyla vücudumuzun gerekli olan sıvı ihtiyacını gidermeniz gerekir. Alkollü içecek, araba kullanımı yapıldığında kesinlikle yasak olan bir şeydir. Araba kullanmak için elverişli bir durum varsa sıcak havanın en yüksek olduğu zamanlardan kaçınmamız gerekir. Günün ilk saatlerinde, sabah ve gün batımında, yazın araba ile seyahat etmek için uygun zamanlar olmaktadır. Ayrıca  burada yola çıkmak adına yeteri kadar dinlenmiş olmanız da önemli bir konudur. Güneşe bağlı olan parlamalar ya da aşırı güneş ışığının yarattığı görüş problemini önlemek adına da güneş gözlüğü kullanın. Bütün bu öneriler dikkate alındığında yazın güvenli bir sürüş keyfi gerçekleştirebilirsiniz!

Benzer Yazılar