Uzun Yola Çıkarken Yanınıza Almanız Gerekenler

Uzun Yola Çıkarken Yanınıza Almanız Gerekenler

Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde yakın zamanda şehirler arası yolculuk yasaklarıda kalkacak ve özel araç ile yolculuk yapmak isteyenler için yanınızda bulundurulması gerekenlere dair bir liste yaptık. Mersin Araç Kiralama lokasyonununda ve adana havalimanı araç kiralama lokasyonunda kampanyalı fiyatlarımızıda incelemek isterseniz lokasyon sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bayram ziyaretleri, iş seyahatleri veya tatil yapmak için uzun yola çıkmak adına harekete geçiyor olabilirsiniz. Tek başınıza yolculuk genel olarak sıkıcı bir durum okurken ailecek yapılan yolculuklar da bebek ağlamaları, çocukların ihtiyaçları gibi stresli durumlar sizi yorabilir. Hem arabada yer alan yolcular hem de sürücü adına yolculuğu eğlenceli kılmak için arabada konforu artıracak konuları iki madde halinde özetleyebiliriz: Bu maddelerden ilki, sohbet ederek size eşlik edebilecek bir yol arkadaşı olacaktır. İkinci olarak ise arabayla uzun yola çıkılırken alınacak şeyleri unutmamanız. Arabayla yolculuk etmek, insan için tarif edilemez bir özgürlük duygusu vermektedir. Kendi arabanız ile yolculuk yapmaktan hoşlanıyorsanız sık sık uzun yolculuk planları yapıyor olmalısınız.
Su: 
Yolculuk esnasında en fazla ihtiyaç duyacağınız içecek su oluyor. Yaz aylarında arabanızda küçük bir dondurma özelliği olan dolap içerisinde su saklayabilirsiniz. Dondurucunuz yok ise verdiğiniz molalar esnasında su alıp soğuk su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bununla beraber bir termos da işinize yarar.
Plastik bardaklar, tabaklar, kaşıklar, bıçak, çatal: 
Kullan-at özellikteki gereçler, uzun yolculuklar sırasında sizin kurtarıcınız olur. Hem evde hazırlamış olduğunuz yiyecekleri hem de yolda gittiğinizde  satın aldıklarınızı daha rahat bir biçimde tüketmenizi sağlar. Ayrıca onları yıkamak zorunda da kalmazsınız.
Gerekli atıştırmalıklar: 
Uzun yolculuklarda keyfinizin artmasına bir yol arkadaşı olacak kadar, lezzetli atıştırmalıklar da ekleyiniz. Gofret, çikolata, cips, kraker, kuru meyveler, çerezler veya benzin istasyonu içinden alacağınız dondurmalar ile hem kendiniz için hem de yanınızda sizlere eşlik edecek olanlar için yolculuğu lezzetli hale getirebilirsiniz.
Yastık ve battaniye:
Bu durum genellikle çocuğu olan aileler için uzun araba yolculuğunda olmazsa olmaz bir durumdur. Bunun nedeni ise minikler uykusuzluğa dayanamazlar. Yastık ve battaniyeyi yanınıza alarak onlar için yolculuğu kolay hale getirin.
Hırka, şal, yedek kıyafetler: 
Uzun yol girerken başınıza ne geleceği belli olmamaktadır. Sıcak yaz dönemlerinde klima sebebiyle üşüyebilir, sallanan aracın içinde içeceğinizi üstünüze dökebilirsiniz. Bu tarz durumlarda kolay şekilde erişebileceğiniz bir noktaya hırka, şal ya veya üstünüzü değiştirmek adına gömlek, tişört koyabilirsiniz. Bununla birlikte uzun yol, normal milyarda daha çok yakıt tüketimi anlamınada gelmektedir.
Peçete, ıslak mendil: 
“Nasılsa alırım bir yerlerden.” diye düşünmeyin uzun yoldur bu, belki geçeceğiniz yerlerde market veya benzin istasyonu olmayabilir. Bir noktada ıslak mendile ve peçeteye ihtiyacınız olabilir. En iyisi bu ihtiyaçları yola çıkmadan hazır edin.
Bozuk paralar: 
Yol gittiğiniz zaman boyunca vereceğiniz ihtiyaç molaları, aracınızı yıkatmak veya atıştırmalık bir şeyler almak adına yanınızda kesinlikle bozuk paralar bulundurun.
Güzel bir playlist: 
Hoşlandığınız şarkılar uzun yol esnasında en büyük arkadaşınız olacaktır. Sonuç olarak “Uzun yolda nelere dikkat etmeli?” sorusunun cevabı en başta güvenlik ise ikinci olarak da keyif olmalıdır. Arabada şarkı dinlemeden olmaz.


Uzun Yolculuklara Özel Olarak Birkaç Keyifli Düşünce
Marketlerden aldığımız hazır şekildeki sandviç ekmeklerinin içerisine marul, sulu bölümü çıkarılmış domates, salatalık ve ton balığı gibi yiyecekleri koyarak streç filmle sarıp yol esnasında atıştırmak üzere sandviçler hazırlayabilirsiniz. Bu durumda da hem hafif beslenmiş olursunuz hem de tok kalırsınız. Şayet kahve olmadan olmaz diyorsanız kendi hazırlamış olduğunuz kahveyi termosa koyup yanınıza alınız. Diğer yandan yanınıza katlanabilir şekildeki rejisör sandalyelerinden de alabilir, gördüğünüz en özel manzaraya karşı bir mola vererek kahvenizi içip yolculuğu daha güzel hale getirebilirsiniz.

Benzer Yazılar