Trenlerle alakalı ilginç bilgiler

Trenlerle alakalı ilginç bilgiler

Trenler, çok eski zamanlarda beridir hayatınızda yer alan demiryolu ulaşımının be taşımacılığın çok önemli bir parçasıdır. Hem risk düzeyi düşük olması hem de maliyet açısından son derece düşük olmasından dolayı demiryolu ulaşımında yer alan trenler, günümüzde de hala aktif olarak kullanılan ulaşım türlerinden bir tanesidir. Bizde tam bu alanda trenlere dair ilginç bilgileri sizler için derledik. Gelin trenlere ait olan ilginç bilgilere beraber göz atalım.

Dünyanın En Uzun Tren Yolu

Dünyada var olan ve en büyük ülkelerden biri olan Rusya, ülkenin baştan sona geçilmesi adına dünyadaki en uzun tren yolunu inşa etti. Bahsi geçen tren yolunun 1891'de yapıldığı bilinmektedir. Bununla birlikte Rusların inşa ettiği bu demir yolu hattı, Trans-Sibirya Demiryolu hattıdır. Söz konusu demiryolu uzunluğu tam tamına 9.200 km boyunca devam ediyor. Bahsi geçen Trans-Sibirya Demiryolu üzerinden petrol, gıda, kömür ve çok daha farklı ürünlerin taşınma işlemi yapılıyor. Diğer taraftan dünyada var olan ve en uzun tren yollarından oldukları bilinen, diğer demiryolu hatları şu şekildedir:

-Doğu Ekspresi

-Şangay- Guangzhou

-Texas-Los AngelesToronto – Vancouver

-Perth – Sisney

Dünyanın En Yüksek Demiryolu Hattı

Dünyadaki en yüksek demiryolu hattı, Çin’den Tibet’e giden Quinghai Demiryolu hattıdır. Tibet platosu boyunca insanın aklını alan seviyede mükemmel bir doğa manzarasına sahip olmasıyla bilinen söz konusu demiryolu hattı, 5 bin metre yüksekliğe dek çıkmaktadır. Bununla birlikte bu demiryolu hattında seyahate çıkarsanız dünyada var olan en yüksek demiryolu hattına da çıkmış olursunuz. 

Dünyanın En Alçak Demiryolu Hattı

Demiryolu hatları arasında en yüksek olan hattın Çin’de olduğunu daha önceki başlıkta dile getirmiştik. Bununla beraber de insanların aklına en alçak demiryolu hattının nerede olduğu sorusu gelmektedir. Japonya'da yer alan Seikan Demiryolu hattı, bu ülkedeki Honshu ve Hokkaido adalarını birbirine bağlamaktadır ve deniz seviyesine en yakın olan tren istasyonu şeklinde bilinmektedir. Deniz tabanının bile altında yer alan bölümlerinin olduğu da görülmektedir. 

Dünyanın En Tehlikeli Demiryolu

Dünyada var olan demiryolu hatları arasında en tehlikeli olan demiryolu hattı, Hindistan’da yer almaktadır. Ayrıca tren kazasının da sık sık görüldüğü bir şehir olan Hindistan’da, her sene maalesef bir tren kazasının meydana geldiği görülür. Bu duruma sebep olan nedenler elbette tartışılır. Ancak dünyada var olan ve aktif olarak faaliyet gösteren en tehlikeli demiryolu hattının Hindistan’da olduğunu söylemek mümkün. Ramswaram ile Hindistan’ı birbirine bağlayan bu demiryolu hattı, okyanusun gel git dalgalarıyla savaşarak devam etmek zorunda kalmaktadır. 

Dünyanın En Yoğun Tren İstasyonu

Dünyada bilinin dünyadaki en kalabalık tren istasyonunun Tokyo’da olduğunu belirtelim. Dünyanın en kalabalık tren istasyonu olan Shinjuku istasyonu, gün içerisinde 3,64 milyon kişinin kullanmış olduğu bir tren istasyonudur. İstasyonun 200 adet çıkış kapısı bulunmaktadır. 

Dünyanın En Uzun Tren İstasyonu

Dünyada var olan en uzun tren istasyonu da yine bu alanda en fazla merak edilen sorulardan bir tanesidir. Dünyada var olan en uzun tren istasyonunun 1.366 metre boya sahip olan ve Hindistan’da yer alan Gorakhpur istasyonu olduğunu sizlerle paylaşalım. 

Dünyanın En Ünlü Treni

Gelelim dünyada var olan ve aktif olarak faaliyet gösteren dünyanın en ünlü trenine. Paris ile İstanbul arasında 1977'a dek sefer yapan Doğu Ekspresi, pek çok filme de konu olan bir trendir. Dünyada en meşhur tren olarak kabul edilen Doğu Ekspresi treni, oldukça romantik, esrarengiz ve aksiyon dolu olaylara tanıklık etmiştir. 

Dünyanın En Eski Treni

Eski dönemlerden günümüze kadar gelmeyi başaran ve hala daha aktif olarak faaliyet gösteren trenler arasında en eski olan bir İngiliz treni olarak bilinmektedir. 1855 senesinde üretimi yapılan söz konusu tren, şu anda da çalışmaya devam etmektedir. Burada önemli bir bilgiyi de vermek de fayda var. Her ne kadar bahsi geçen tren hala kullanılıyor olsa da, aslında bu tren günümüzde İngiltere’de değil de, Hindistan’da aktif olarak kullanılmaktadır.

Benzer Yazılar