Elimizi Vitesin Üstünde Tutmak Takıntı mı Yoksa Acemilik mi?

Elimizi Vitesin Üstünde Tutmak Takıntı mı Yoksa Acemilik mi?

Bazı Sürücüler Neden Tek Elini Vitesin Üstünde Tutar?

Sürücü olmak isteyen adayların, sürücü kurslarına gittikleri zamanlarda öğretilen en önemli detaylardan bir tanesi de iki elle direksiyonun tutulması olmaktadır ve bu öğretilen şey, belli bir açının korunmasına yöneliktir. Fakat bu durumun tam tersi olarak kimi sürücülerin tek elleriyle direksiyonu tuttukları, diğer elleriyle de sürekli olarak vitesi tuttukları görülmektedir. Biz de bu takıntıya sahip olan kişilerin neden bu tarz bir davranış sergilediğine dair cevapları sizler için hazırladık. Gelin beraber göz atalım.

Neden Sürücüler Tek Elini Vitesin Üstünde Tutar?

İlk olarak bahsi geçen durumu genellikle acemi şoförlerin daha fazla yaptığı bilinmektedir. Yani seneler boyunca araç kullanan bir kişiyseniz ve elinizi de hiçbir şekilde vitesten çekmeyi başaramıyorsanız sizlere bir kötü haberimiz. Bu durumda sizlerde acemi bir sürücü kategorisinde yer alıyorsunuz. Bir de kullanmış olduğunuz aracınız otomatik vites olduğunda ve siz buna rağmen yine de elinizi vitesin üstünden çekmeyi başaramıyorsanız kendinize kesinlikle usta sürücü demeyiniz.

Tek Eli Viteste Tutmak Hangi Sonuçlara Sebep Olur?

Tek elini vitesin üzerinden çekemeyen kişiler, söz konusu olayın çoğu kez takıntı olduğunu söylese de aslında bu onlar için bir bahaneden öte bir şey değildir. Fakat bu durum gerçek manada son derece ciddi bir hatadır. Bununla birlikte yalnızca sürüş emniyetine yönelik değil, aracın mekanik aksamının da yine ciddi zararlara maruz kaldığı bir durum olabilmektedir.

Şanzıman Deyip Geçmemek Gerekir

Elinizi devamlı olarak vitesin üzerine koyuyorsanız, direkt olarak aracınızın şanzımanına yük bindirecektir. Araçların üretimi yapılırken, mühendislerin araca binen ekstra yükü hesaba katmadıklarından dolayı, vitesin üstüne el konulduğu zaman, bir süre sonra senkromençlerin daha hızlı bir şekilde aşınması mümkün hale gelebilir. Bu tarz arızaların meydana gelmesi sonucunda da bütçenizden son derece büyük bir değerde maddi kayıp yaşayabilirsiniz.

 

Kırmızı car Adana oto Kiralama firması olarak bu tarz ilginç bulduğumuz bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Benzer Yazılar