Dizel Araç Benzin ile Çalıştırılırsa Ne Olur?

Dizel Araç Benzin ile Çalıştırılırsa Ne Olur?

Benzin istasyonuna gittiğimizde kimi zamanlarda yanlış yakıt araca doldurulabilir. Bu da aracın çalıştırılmasından öncesinde fark edilirse ciddi sorunların önüne geçilebilir. Bu durumun fark edilmesi halinde yakıt araçtan dışarı boşaltılır. Doğru yakıtın doldurulması sağlanır ve bir sorun kalmaz. Fakat fark edilmediği takdirde son derece ciddi bir problem ortaya çıkabilir. Dizel aracın içerisine benzin koyulursa ve araç çalıştırılırsa, mazotla karışık olan benzin motora gönderilir. Mazotun enjektörlere dağıtılması işlemini gören mazot pompası da benzin ile mazot karışımını enjektörlere iletir. Egzozdan farklı bir duman dışarı salınır. Yakıt sisteminde bu durumun bir sonucu olarak sorun ortaya çıkar. Bahsi geçen bir duruma maruz kalmanız halinde bütün sorumluluk yakıt aldığınız yerde olmaktadır. Araca herhangi bir işlem yaptırmadan öncesinde yakıt almış olduğunuz yer ile iletişime geçmeniz daha faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra yapılabilecek bütün işlemleri belgeleyen faturaları alarak istasyona sunmanız gerekmektedir.

Yakıt Sisteminin Yenilenmesi Gerekir

Depo da dahil olacak şekilde bütün yakıt sistemi, pompa ve enjektörler sökülecektir. Depodaki bütün içerik boşaltıldıktan sonra temizlenir. Daha sonra depo araçtaki yerine tekrar takılır. Sökülmüş olan yakıt sistemi parçaları, pompacıya teslim edilir. Yakıt enjektörlerine yapılan revizyon işlemi işe yararsa revizyona tabi tutulur. Mazot pompası da yenilenmelidir. Araca montaj işlemi yapılır ve ardından da yakıt koyularak araç çalıştırılır. Benzin derişimi fazla olursa az görülen bir durum olsa da pistonda aşınma ve delinme meydana gelebilir. Yapılması gereken şey motorun tamamıyla sökülerek revizyon edilmesidir. Meydana gelen hasarın yakıttan dolayı ortaya çıktığına ilişkin tutanak tuttuktan sonra yakıtın alındığı yere ibrazı yapılır. Bütün masrafları yakıt istasyonunun karşılaması gerekir.

Yakıt Fişini Kontrol Etmeyi Unutmayın

Yakıt aldığınız zamanlarda mutlaka fişinizi kontrol edin ve etmeden aracı çalıştırmayın. Bu da bir problem olması halinde sizin kanıtınız olacak bir durumdur.

 

Kırmızı car Ankara oto kiralama lokasyonumuzda %10 indirimli araç kiralama imkanından faydalanmak için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Kampanya sadece 13 haziran pazar gününe kadar geçerli olup stoklarla sınırlıdır.

Benzer Yazılar