Adanalı Sanatçılar Hangi Ünlü Adanalı

Adanalı Sanatçılar Hangi Ünlü Adanalı

Adanalı sanatçılar kimler ? Adanalı ünlü kişiler bir çok kişinin merak ettiği aslında yakından tanıdığı fakat hadi ya budamı adanalı diyebileceğiniz kişileri bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. 

Güzelim Adanımız hakkında sizlere kısaca bilgiler verip sonrasında ünlülerimizi tanıtmaya geçeceğiz, 

 

Adana ili namı değer Çukurova diyede hitap edilen Türkiyenin en büyük illeri sıralamasında 6. sırada yer alan plaka kodu 01 olan ve Toros dağlarının güneyinde bulunan çevresinde ise Mersin , Kayseri , Kahramanmaraş , Osmaniye , Niğde bulunan güzel bir ildir. Adana'nın toplamda 15 ilçesi bulunmaktadır kültür ve ticaret şehri olarakta karşımıza çıkıyor. Aslında güzel ilimizin mutfak kültürü gelişmiş olsada yinede tarihi eserleri ilede turistleri kendine çekmeyi başarmıştır. 

Adana ilinin en meşhur olan yiyeceklerinden Adana Kebabı , Şalgamı ve bici bici'sidir. Adanaya gelipte kebap yemeden gitmek olmaz tabi yanında güzel şalgamıda denemek gerekiyor diye düşünüyoruz. 

 

Aynı zamanda Adana'da gezilecek yerler ile alakalı sizlere ayrıntılı bir yazı hazırlacağız fakat genel olarak sizlere bahsetmek gerekirse, Adana'nın simgesi haline gelmiş taşköprü görülmeye değer yine yakınlarda bulunan Büyük Saat ise yine sizlerin beğenisini kazanacak yapıtlardan bazılarıdır. Aslında bölge halkının bildiği ve fakat vakti olmayan ziyaretçiler için uzak olacağı düşünüldüğü için pek paylaşılmayan ilgisizlikten dolayıda Adana halkınında şikayetçi olduğu fakat doğal olarak güzelliği ile eğer vaktiniz varsa görülmeye değer yerlerden bir taneside dokuz oluk kanyonuda gerçekten sizleri kendine hayran bırakacak bir yer diye düşünüyorum. Şimdi yazımızı daha fazla konunun dışına çıkarmadan gelelim ünlülerden bahsetmeye ;

 

Caner Cindoruk

Şu günlerde Fox tv ekranlarında yayınlanan Kadın dizisi ile izleyicilerin beğenisini kazanan sanatçımız 2 nisan 1980 Adana Doğumludur bir çok kişinin bilmediği sanatçı Adana ilinin gurur duyduğu ünlüler arasında başı çekmektedir.

 

Haluk Levent ;

Türk Rock müziğinin efsane isimlerinden bir tanesi olan Haluk Levent'te yine Adana Yüreğir Doğumludur 26 Kasım 1968 Yılında Dünyaya gelen sanatçı yine bir çoğumuzun Adanalı olduğunu bilmediği sanatçılar arasında yerini alıyor. 

 

Fatih Terim ;

Türk Futbol tarihinin efsane teknik direktörlerinden bir tanesi olan Fatih Terim'de yine Adanalı olan ünlüler arasında yerini alıyor 4 Eylül 1953 doğumlu ünlümüzde Adana'nın gurur duyduğu kişiler arasında yerini almaktadır. 

 

Ferit Aktuğ ; 

Özellikle kavak yelleri dizisinde efe karakterinin abisi rolü ile karşımıza çıkan sanatçı En son Ufak Tefek Cinayetler dizisi ile karşımıza çıkmıştı. Sanatçı 17 Kasım 1978 Adana doğumludur. 

 

Murat Kekili ;

Yine Adanalı sanatçılar arasında yerini alan ünlümüz 18 nisan 1968 Adana Doğumludur. Bu akşam ölürüm isimli parçası ile milyonların beğenisi kazandı yine Adana'da sevilen sanatçılar arasında yerini alıyor.

 

Kıvanç Tatlıtuğ ; 

Adanalı olan ünlülerimiz arasında hem manken hemde oyuncu olan Kıvanç Tatlıtuğ , 27 Ekim 1983 Adana doğumludur oynadığı bir çok dizi sayesinde dünyaca tanınan ünlüler arasında yerini alarak Adana ilinin en çok sevilen sanatçılarından biri olmayıda başarıyor.

 

Feridun Düzağaç ;

Bu yazıyı yazana kadar benimde bilmediğim Adanalı sanatçılar arasında yerini alan ünlümüz 10 Ekim 1968 Adana doğumludur. Ülkemizde ses sanatçısı olarak sevilen nadir sanatçılardan biri olarak bu listesimizde yerini almayı başarıyor. 

 

Peki Adana ilinde Araç Kiralama fiyatları Nasıl ? 

Adana oto kiralama fiyatları için  kirmizicar.com sitemizi ziyaret edebilir araç fiyatlarını inceleyebilirsiniz.  Şubelerimizin bulunduğu lokasyonlardan araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. 

 

 

Benzer Yazılar