Peugeot 301 Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

Peugeot 301 Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

Bugün sizlere araç filomuzda yer alan ve en çok tercih edilen ekonomik sınıf araçlarından bir tanesi olan Peugeot 301 Özellikleri ve Kullanıcı Deneyimlerinden bahsedeceğiz. 

 

Türkiye otomobil piyasasında en çok tercih edilen araçlar B ve C segmentli araçlar oluyor. Bu grupta yer alan araçların arasındaki rekabete Peugeot markası da 301 aracı ile dahil oluyor. Normal şartlarda B segmenti grubunda yer alan Peugeot 301 C segmentin de göz kırpıyor.

 

Tasarım (full paketlerde ve baz paketlerde bu özellikler değişebilir)

Aracın önceki modellerine göre ön tarafındaki değişim göze çarpıyor. LED gündüz sürüş farları, ön farlar, şık ızgara tasarımı ve yatay kaput arabaya şık tasarımı sağlıyor. Arka taraftaki tasarıma bakıldığında ön tarafa nazaran daha az radikal görünüyor. Arka tarafta dikkatimizi çeken şey ise stoplarda bulunan yeni aslanpençesi kendini gösteriyor.

 

Donanım (full paketlerde ve baz paketlerde bu özellikler değişebilir)

Aracın iç kısmında 7 inç boyuta sahip multimedya özelliğinde dokunmatik ekran mevcut. Ayrıca dokunmatik ekranda yer alan bazı uygulamalar ile Android tarzdaki uygulamaları kullanmakta mümkün. Yol giderken müzik dinlemeyi sevenler için Spofity uygulaması da aracın uygulamaları arasında yer alıyor. Geri görüş kamerası, park sensörü ve hız sabitleyici özellikleri ile kolay kullanım imkânını yakalayabilirsiniz. Dijital göstergenin olmadığı bu modelde sanırım bir üst modelde araç bu özelliğe kavuşacak gibi duruyor.

 

Teknik Özellikler

Peugeot 301 aracın Türkiye’de satılan 2 farklı motor hacmine sahip aracı bulunuyor. 5 vites ve Manuel özelliğe sahip araçların 1.2 L PureTech 82 HP ve 1.6 HDI 92 HP motor gücü ile dizel seçeneği mevcuttur.

 

Yakıt Tüketimi

Aracın denenmiş yakıt tüketimi miktarı 1.6 motor gücü hacmine sahip dizel aracın 87 Km gibi bir mesafeyi ortalama 78 Km hızla gidip yol bilgisayarı takip edilmiş ve 5/100 ortalama yakıt tükettiği görülmüştür. Normal şartlarda fabrikalarım hesapladığı yakıt tüketiminin altında olduğu görülüyor. Bunun sebebi de aracın henüz sıfır olmasıdır. Fabrikalar dizel ve benzinli araçları ayrı ayrı gruplarda hesaplar. Ayrıca araçların ileriki zamanlarda ne kadar bir yakıt tüketimi yapacaklarını da ortalama üzerinden hesaplayıp kullanıcılarına sunarlar. Görüldüğü gibi Peugeot 301 oldukça az yakıt tüketen ekonomik bir araçtır. Fiyatına göre alınabilecek müthiş tasarımı ve donanımı ile öne çıkan B sınıfı segmentli otomobiller arasında yer alıyor.

 

Gelelim şimdi kullanıcı deneyimine :

Aracı yaklaşık olarak 4 ay kadar kullandım. Oldukça atik bir araç ve kullanıcı deneyimi açısından kesinlikle kiralamak isteyenler veya satın almak isteyenler için Bütçe durumunuz açısından Kiralamak için oldukça uygun bir araç bana göre en büyük eksi özelliği camların açılıp kapanması konusunda vites hizasına koyulmuş tuşlar aynı şekilde arka kısımdada yine vites bölümünün hemen arka kısmına yerleştirmeleri aracı bilmeyen kişiler için ortalama 1 - 2 dakika şaşkınlık yaratıyor oda sanıyorum bir süre sonunda alışılıyor ben 4 ay süresince kesinlikle camları açıp kapatırken zorlandım ve rahatsız oldum bu durumdan, fakat sizlerim cam ile pek işi yoksa başka rahatsız edici bir özelliği bulunmuyor. Aynı zamanda adana araç kiralama fiyatları konusundada bu sayfamızı ziyaret ederek sezon sezon değişen fiyatları takip edebilirsiniz.

Benzer Yazılar