HGS Bakiye Sorgulama ve Öğrenme

HGS Bakiye Sorgulama ve Öğrenme

Ülkemizde Hızlı Geçiş Sistemi(HGS) olarak bilinen ve özellikle büyük şehirlerde bulunan noktalardan geçerken gerekli olan ve tüm araçlarda bulunması gereken HGS cihazı içerisine bakiye yüklemesi yapılan bir elektronik cihazdır. Araç sahiplerinin en çok merak ettiği konularından başında gelmektedir. E-Devlet şifrenizi alarak sistem üzerinden HGS araması yaparak buradan size ait HGS kaydınız ile hesabınızda bulunan bakiye miktarını öğrenmeniz mümkündür. E-Devlet şifrenizi almak için size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında size ait kendi şifrenizi alarak hemen E-Devlet sistemine girerek HGS sorgulaması yapabilirsiniz. Ayrıca cep telefonunuz üzerinden de HGS sorgulaması yapma şansınız var. HGS bakiyenizi sorgulamak için 0850 460 60 60 numaralı telefon numarasını arayarak buradan da sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

 

HGS Cihazına Bakiye Nasıl Yüklenir?

HGS cihazını PTT şubelerinden alarak içerisine bakiye yüklemesi yapılabilir. Hafta sonu bakiyeniz bittiyse PTT şubeleri kapalı olacaktır. Bu durumda çok daha kolay bir şekilde internet üzerinden bankaların internet şubelerinden de bakiye yüklemesi yapılabilir. Bu yöntem ile çok daha kolay ve hızlı şekilde HGS hesabınıza bakiye yüklemesi yapmanız mümkündür.

 

HGS Ceza Sorgulama

Ücretli geçiş noktalarından ücret ödenmeden geçildiği esnada burada bulunan kameralar bu durumu tespit etmektedir. Bu noktada en temel neden ise cihazın içerisinde bakiyenin bitmiş olmasıdır. Bu durumda geçiş yapanlar tespit edilir ve ceza yazılır. Cezayı sorgulamak için E-Devlet sistemine giriş yaparak arama kısmına İhlalli geçiş sorgulama yazıp öğrenebilirsiniz.

 

Listeleme 

1. https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf#login 

2. https://www.turkiye.gov.tr/ptt-hizli-gecis-sistemi-hgs-hesap-bilgileri-sorgulama

3. https://hgs.epttavm.com/

 

Yukarıdaki bağlantılar üzerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca mersin araç kiralama sayfamızıda ziyaret edip Mersin bölgesinde araç kiralama talebiniz varsa size uygun aracı bulup kiralayabilirsiniz.

Benzer Yazılar