Ford Focus 2018 Sedan Özellikleri ve Kullanıcı Yorumu

Ford Focus 2018 Sedan Özellikleri ve Kullanıcı Yorumu

Bugün sizlere Ford ailesinin en çok sevilen ve özellikle adana araç kiralama ofisimizde en çok kiralanan araçlardan bir tanesi olan ford focus modeli hakkında bilgi vereceğiz. Son yıllarda normalde eski modellere nazaran (baz paketlerde) ilk olarak kol dayama ve park sensörleri yoktu bu durumuda muhtemelen kullanıcı taleplerini göz önüne aldıklarını düşünerek 2018 yılındaki modellerde park sensörü ve kol dayama için eklenen alan ile oldukça pratik bir hal almış durumda araçta bulunan bluetooth özelliği sayesinde ayrıca telefonlarını bağlayabiliyorsunuz daha önce baz paketlerde bu özellik yoktu fakat bildiğiniz üzere ülkemizde her geçen sene piyasaya sunulan hemen hemen tüm araçlarda artık yeni özelliklerde kullanıma sunuluyor. 

 

Aracın iç dizaynı oldukça geniş ve direksiyon simidi ise terletmiyor bu daha önceki modellere nazaran Ford markasının kullanıcı deneyimlerini ön planda tuttuğunun bir göstergesi olarakta karşımıza çıkıyor. Arka koltukta iyi diz ve iyi ayak mesafesi sunuyor bağajın hacmi ise 421 litre olarak oldukça geniş olduğunu söyleyebiliriz. Focus Sedan'da 1.5 litrelik turbo beslemeli dizel motor bulunurken bu motor 120 beygir gücünde olarak aynı zamanda 6 ileri 1 geri vites seçeneği ile kullanımda aracın düşük viteslerde bile çok güçlü olduğunu hissedebiliyorsunuz. Kullanıcıların isteklerine ve beklentilerine karşılık veriyor. Araçta iyi ayarlanmış süspansiyonlar sebebi ile hem otoyolda hemde şehir içinde oldukça konforlu sürüşler yapabiliyorsunuz aynı zamanda yol tutuş özelliği olarak kendi sınıfında en iyi araç olduğunu söylememiz mümkün özellikle virajlarda araç resmen yola yapışıyor ve bu konuda güvenli sürüş yapabiliyorsunuz. 

Araçtaki direksiyon sistemi sayesinde virajlı yollarda size verdiği güvenin yanı sıra bu sayede yolculuğunuz oldukça keyifli geçiyor, yakıt konusunda ise ortalama olarak 100 kilometrede 5.5 litre yakıt seçeneği ile yine bana göre sınıfında tercih edilebilecek en iyi araçlardan biri diyebilirim. Şimdi siz değerli okurlarımıza aşağıda araç hakkında özelliklerden bahsederek yazımıza burada son vereceğiz başka bir araç tanıtım yazısında buluşmak üzere .

 

 

Benzer Yazılar