Emniyet Kemeri Takmama Cezası 2019 Yılında Ne Kadar oldu ?

Emniyet Kemeri Takmama Cezası 2019 Yılında Ne Kadar oldu ?

2019 Yılı özellikle trafik cezalarında bol artışlı ve bir çok yeni ceza türü ile (Araçta sigara içmeme - yayalara yol verme vb.) rekor bir yıl oldu. Bunun yanı sıra özellikle araçlarda hem sürücünün güvenliği hemde trafik kurallarına uymak adına kemer kontrollerininde sık sık kontrol edildiği bir süreç yaşadık. Adana havalimanı oto kiralama hizmetimizin yanı sıra Ankara , İzmir , Mersin , Kahramanmaraş , Gaziantep ve Kayseri şubelerimizden aldığımız verilere göre en çok radar cezası arkasından ise park cezaları bu yıl ön plandaydı. Özellikle araç kiralama hizmeti alan kullanıcıların duyarlı olması sebebi ile kemer ile alakalı trafik cezası kayıtlarımıza geçmedi (Genellikle bu tip cezaları direk olarak sürücünün kendisine yazdıkları için firmamıza yansımaması normal bir durum aslında. 

Emniyet Kemeri Cezası

Araç sayısının artmasıyla beraber trafikte kaza riskinin de artması kaçınılmaz bir durum haline geldiği günümüz itibariyle kazalardan ölüm ya da ciddi yaralanmalar yaşamadan çıkmak adına üretilmiş olan emniyet kemeri bir ihtiyaç değil, zorunlu bir uygulamadır. Emniyet kemerini takmamak insanlar adına ciddi sonuçları doğurabilir. Bu sebeple güvenlik açısından emniyet kemerini takmak son derece önemli bir durumdur. Zaten 0llemizde de trafik kazalarında yaşanacak ciddi sonuçların önüne geçilmesi adına emniyet kemeri takmak zorunlu bir uygulama olmaktadır. Ayrıca emniyet kemeri takmayan kişilere güvenliklerini tehlikeye attıkları için ceza yazılır.

 

Emniyet Kemeri Takmayanlara Ne Kadar Ceza Yazılır?

Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de emniyet kemeri takmayan kişilere ceza yazılır. Bu uygulamaya uymayanlara 108 TL para cezası kesilir. Ceza kesilen kişi 108 TL ödemeyi peşin şekilde yapar ise bu cezanın üzerinden %25 oranında indirim uygulanır. Böylece peşin ödeyen kişi 81 TL ödeme yapar ve 27 TL gibi bir miktarda indirim yapılmış olur.

 

Emniyet Kemeri Takmak İçin Zorunlu Olmayan Araç ve Kişiler

Dünya üzerinde emniyet kemerini takmadan yolculuk yapanların yaşadığı kazalarda ölüm veya ciddi yaralanmaların meydana geldiği biliniyor. Bu sebeple emniyet kemeri takılması son derece önemlidir. Zorunlu bir durum olsa da bazı araç ve Kişiler için zorunluluk yoktur.

  • Ticari amaç ile yolcu taşıyan minibüs, otobüs ve bu araçlara ait yolcular
  • Geri giden ve park eden araçların 25 km geçmeyenler için
  • Ambulans içerisinde hasta ve yaralılara müdahale eden kişiler

Emniyet Kemeri Takmak zorunda değildir.

Benzer Yazılar