Pratik Olarak Araç Park Etme İpuçları

Pratik Olarak Araç Park Etme İpuçları

Araç park etme konusunda sürücü ve sürücü adayı olanların bir takım korkuları vardır. Aslında araç park etme sanıldığı kadar zor değildir. Yapılacak birkaç uygulama denemesi ile aracı kolaylıkla park etmek mümkündür. Bir süre sonra aracı daha kolay şekilde park ettiğinizi göreceksiniz. Araç park etmek önemli bir durumdur. Araç kullanan insanların mutlaka park etme konusunda tecrübe sahibi olmaları önemli bir konudur. Çünkü araç kullanan insanların araçlarını park etmeleri mecburidir. Araç ile işi bitenlerin araçlarını güzel ve dikkatli bir şekilde park etmesi gerekir. Sizler için araç park etmenin en kolay ve pratik yönlerini yazdık.

 

Aracı Nerede Kullandığınız Önemli

Araç park etme konusunda önemli noktalardan biri de yaşadığınız yerin trafik durumudur. Eğer kalabalık bir yerleşim yerinde yaşıyor iseniz veya kalabalık trafiğe sahip bir yere araç park etmek istiyorsanız aracınızı hızlı bir şekilde park etmeniz gerekir. Çünkü arkadan gelen araçlar sizi kornası ile uyarma eylemine girecektir. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmamanız adına aracınızı park etmek için bir takım ipuçları bilmeniz gerekebilir.

 

Otogar, Okul, Havaalanı Gibi Yerlerde Aracı Park Etme

Saydığımız bu yerler bilindiği gibi kalabalık yerlerdir. Buralarda bulunan park etme alanları genelde yatay ya da dikey şekilde park etme şeklinde olmaktadır. İki kavramı açıklayalım ve siz kendinize en yakın olanını seçin ve bu şekilde daha kolay araç park etme işlemini yapabilirsiniz.

 

Dikey Park Etme

Aracınızı dikey olarak park etmek yatay park etmeye göre daha kolaydır. Bu aradaki fark diğer birçok araçta da görülen bir durumdur. Bu yöntem ile hem daha kısa sürede park edersiniz hem de kolay olur. Bu yöntemde sağ ve solda bulunan iki aracın arasına girileceğinden araçlar arasındaki mesafeyi iyi ayarlamak gerekir. Araçların arasına girerken sağ ve solda yer alan araçların kapılarının açılacağı mesafeye park etmelisiniz. Dediğimiz bu mesafeyi iyi ayarlarsanız park etme işleminde başarılı olduğunuz ortaya çıkacaktır.

 

Yatay Park Etme

Bu yöntem oldukça zor bir park etme yöntemidir. Aynı zamanda dikey park etme yöntemine göre daha fazla hamle yapmak gerekir. Ayrıca aynaları dikkatli kullanmak ve araçlar arasındaki mesafeyi daha dikkatli takip etmenin gerektiği bu yöntemde direksiyon hakimiyetini iyi sağlamanız gerekmektedir. Her ne kadar zor olsa da bu yöntem sizi korkutmasın. Bir süre pratik yaptıktan sonra usta bir şeklide aracı yatay şekilde park etmeye başlayacaksınız.

 

Araç Park Etmekte Güçlük Çekiyorsanız Bunları Deneyin

Eğer henüz araç kullanmakta usta değilseniz yapmanız gereken birkaç şey olabilir. Özellikle kendinize güvenmeniz gerekir. Hata yapabilirsiniz ama bu durumu çevreye bakarak boş alan ya da geniş bir alan bularak yapın. Sonucu kötü durumlara yol açacak yerlerden uzak durun. Seçmiş olduğunuz boş alanlarda dilediğiniz gibi park denemesi yapın. En azından ortaya hasar yaratacak durumlar da çıkmayacaktır. Evinizin yer aldığı bölge kalabalık ise aracınızı başka bir yere ve sakin bir yere park edin kalan yolu da yürüyerek gidin. Bu size park etmeyi öğrenene kadar yarar sağlayacak bir durum olacaktır. Yolcu koltuğunda otururken park etmeyi iyi bilenleri dikkatle izleyin. Aynaya bakma zamanları, manevra durumları, araçlarla mesafeler ve direksiyon hareketleri takip edilmelidir. Deneyimli birinden yardım alın ve onunla beraber denemeler yapın. Bu öneriler ile kısa sürede park etme konusunda artık sizde usta bir sürücü olarak araç kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

Aynı zamanda diğer blog yazılarımızdan da hatırlayanlar varsa Türkiye geneli bir çok lokasyonda şubemiz bulunmaktadır. Sizlerde ankara araç kiralama fiyatlarını merak ediyorsanız Ankara lokasyon sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar