2020 Yılında Araç Kiralamanın Faydaları

2020 Yılında Araç Kiralamanın Faydaları

Araç Kiralamanın Avantajları

Araç kiralama hem seyahat severlerin hem de şirketlerin işlerini kolaylaştırması bakımından oldukça önemli bir yere sahip. Öyle ki hem kısa süreli hem de uzun süreli bir araca ihtiyacınız olduğunda herhangi bir araç satın almak yerine araç kiralamayı tercih edebilirsiniz. Bu hem bütçenizi açısından hem de gerekli bir takım formaliteleri pas geçmeniz açısından size zamandan ve ekonominiz den tasarruf sağlar. Uzun süreli araç kiralamalarda kiralama süresi uzadıkça aracın günlük kiralama maliyeti düştüğünden dolayı araç kiralama, araç almak yerine size çok daha iyi bir alternatif olarak sunuluyor. Bu sistem dünyada ve ülkemizde son yıllarda oldukça fazla kullanılmaktadır.

Araç kiralamanın en önemli iki başlığından birisi herhangi bir aracı satın almak istediğinizde aracı hiç kullanmasanız dahi zorunlu trafik sigortası yaptırmak zorunda olmanızdır. Ayrıca aracın motorlu taşıtlar vergisi ve birtakım formalite paraları için sürekli bütçenizden bir kısmı aracınıza ayırmak zorundasınız. Bunun yanı sıra bakım ve tamir masrafları da cabası. Bir diğer durum ise kendi aracınızda herhangi bir kaza yapmanız durumunda eğer aracınızın kaskosu yoksa bütün parayı cebinizden ödemek zorunda kalmanızdır. Ancak bunun yerine bir araç kiralama firmasından araç kiraladığınız zaman kiraladığınız aracın günlük, haftalık ve aylık bütçesi belli olduğundan dolayı bütçe hesaplamanızı buna göre yapabilir ve beklenmedik bir sürprizle karşılaşmazsınız. Büyükşehirlerden bir tanesi olan adana araba kiralama sayfamızıda ziyaret etmenizde fayda var Adana lokasyonunda ucuz fiyatlı araç kiralamak isteyenler için kaçırılmayacak fırsatlar sizleri bekliyor diyerek yazımıza devam edelim. 

Dilediğiniz Zaman Farklı Modele Geçebilirsiniz

Kendi aracınızı sürekli değiştirmek için bir sürü formalite işlemleri ve azımsanmayacak ücretleri ödemek zorundasınız. Ancak araç kiralamada kiraladığınız aracın modelini istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Kaza Anında Sigorta Ve Kasko Faydası

Eğer kiraladığınız araçta herhangi bir kaza durumu olursa kiralama şirketinin sigortası tarafından kendi arabanız tamir edilene kadar o araç ile eşdeğer bir araba size temin edilecektir. Yani aracınız tamir olana kadar mağduriyet yaşamayacaksınız ve işleriniz aksamayacak.

Araç Bakımları Açısından Avantajları

Kiraladığınız aracın tüm bakımları aracı kiraladığınız firma tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Buna rağmen kiraladığınız araçta herhangi bir tamir sorunu meydana geldiğinde yine cebinizden hiçbir şey çıkmayacak ve kiraladığınız şirket tarafından masraflar karşılanacaktır. Bu durumda da tıpkı kaza durumunda olduğu gibi firma size yeni bir araç temin edecektir.

 

Araç Vergileri Açısından Araç Kiralamanın Avantajları

Herhangi bir araç satın aldığınız zaman ülkemizde uygulanan vergiler sebebiyle aldığınız aracın fiyatı kadar da vergilere para ödemek zorundasınız. İkinci el araç alımlarında ise aracın motorlu taşıtlar vergisi ve araç devir işlemleri sırasında sizden alınan ücretler bütçe açısından sizi oldukça zorlayacak. Ancak araç kiralama burada da sizin yardımınıza koşar. Araçlarınızın bütün vergileri firma tarafından karşılanır ve hiçbir ek ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

Araç Kiralamanın Zaman Tasarrufunuzda Etkisi

İster sıfır bir araba isterseniz de ikinci el bir araba almak istediğinizde aracın sizin olabilmesi için aradan geçen zaman sizin işlerinizi aksatacaktır. Ancak araç kiralamada isterseniz çevrenizdeki en yakın araç kiralama firmasına gidebilir ya da web siteleri üzerinden dilediğiniz aracı saniyeler içerisinde kiralayabilirsiniz. Bu da sizin zamandan oldukça tasarruf etmenizi sağlar.

 

Sezonlara Göre Araç Değiştirme İmkânı

Bu hizmeti şirketler pek fazla tercih etmese de normal müşteriler yaz aylarında yazlığına yahut yaylaya gitmek istediğinde daha farklı opsiyonları olan araçları kiralamak istemektedir. Araç kiralamanın bir avantajı da işte tam da burada olduğu gibi dilediğiniz zaman aracınızı değiştirebilme hizmetidir. Bunun yanı sıra bütçenize göre ayarlanmış ekonomik, orta sınıf veya lüks araçlardan istediğinizi bulunduğunuz duruma göre tercih edebilirsiniz. Araç kiralama konusunda saydığımız tüm hizmetler araç sınıfı ve fiyatı gözetilmeden tüm araçlara uygulanmaktadır.

Konfor Ve Güvenlik

Araç kiralama firmalarında çoğu arabalar son model araba olduğu için, son teknoloji ile donatılmış akıllı medya sistemlerini ve kullanıcıların konforunu arttırmak için üretilen bir takım opsiyonların çoğunu kiraladığınız araçlarda bulabilirsiniz. Hatta bunların yanı sıra aracınızın lastikleri bile mevsimine göre araç kiralama firmaları tarafından değiştirilir. Normal bir kullanıcının asla fark etmeyeceği lastik seslerini bile duymayacaksınız. Yani araç kiralamada her şey tamamen sizin konforunuz ve rahat bir sürüş yapmanız için tasarlanmıştır.

Kısacası araç kiralama bütçe, zaman, güvenlik, konfor ve benzeri daha birçok işinize yarayacak konu bakımından sizler için oldukça güzel bir hizmettir. Bu saydıklarımızın tümünü göz önünde bulundurduğumuzda ise araç kiralama, araç satın almaktan daha avantajlı ve kolay bir haldedir.

Benzer Yazılar