Araba Camı Nasıl Temizlenir?

Araba Camı Nasıl Temizlenir?

Araç temizliği yapılırken bazı noktalara dikkat etmek de fayda vardır. Bunun yanı sıra arabanın camını temizlerken de yine önemli detayları atlamamak gerekir. Biz de sizler için araba yıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ve araba camı nasıl temizlenir gibi soruların yanıtlarını derledik.

 

araç cam temizliği

Araç Yıkarken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Nelerdir?

Araba yıkanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, arabanın yıkandığı saattir. Özellikle saati güneşin çok olmadığı bir zaman dilimine denk getirmek gerekir ve direkt olarak güneş ışığına maruz kalan bir yerde yıkamamak tavsiye edilir. Bu arabanın üstündeki su ve köpüğün hızlı bir şekilde kurumasına sebep olacağı için leke kalmasına sebep olacaktır. Bundan dolayı da arabayı kapalı bir yerde ya da üstü kapalı bir mekânda veya gölgede yıkamak tavsiye edilir. Ardından da bezin kullanımı da son derece önemlidir. Camlar, iç aksam, kaporta aksamı ve jant için farklı bezleri kullanmak gerekir. Bunun yanı sıra kullanılan bezlerin ve temizlik ürünlerinin kaliteli olması da yine son derece önemli bir noktadır.

Araba Camı Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arabanın camı temizlenirken, özel olarak üretilmiş olan cam silme bezleri tercih edilmelidir. Diğer taraftan bu tarz bir bez yoksa kesinlikle cama ayrı bir bez kullanılmalıdır. Ayrıca mümkün olursa gazete kullanmak daha mantıklı bir seçim olacaktır. Gazete ile cam temizliği yapmak son derece iyi bir yöntemdir. Camlar için özel olarak üretilen kimyasal spreyleri de kullanmak iyi bir seçimdir. Bununla birlikte arabanın iç kısmında cam temizliğini yine gazete yardımıyla yapmak camların lekesiz ve daha temiz olmasını sağlar. Kısacası arabayı yıkarken ve camları temizlerken özellikle beze ve kullanılan kimyasal ürünlere dikkat etmek gerekir. Her zaman için kaliteli ürünlerin kullanımı daha iyi sonuçların alınmasını sağlar.

 

Yukarıda yer alan bilgiler umarız sizler için faydalı olmuştur. Ankara oto kiralama hizmetimizden faydalanmak için ankara lokasyonu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar