Yıllık Araç Kiralama Fiyatları

Yıllık Araç Kiralama Fiyatları

Araç fiyatları arttıkça masraflar çoğalıyor bir çok firma ve şahıs araç satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor peki yıllık araç kiralama fiyatları ne kadar olur ve yıllık araç kiralama çok mantıklı mı bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Özellikle bu soruları sormak isteyenler için Yeni araba satın almak mı yoksa kiralamak mı diye özellikle son yıllarda dikkat ettiyseniz çevrenizde bulunan araçların plakalıklarına genellikle araç veya filo kiralama firmalarının logo veya isimlerini görebilirsiniz bununda sebebi artık araç satın almak yerine kiralamanın daha cazip olduğu ve aynı zamanda istediğiniz zaman bu araçları değiştirip farklı marka ve modellere geçebilme avantajıdır. 

Normalde Uzun dönemde bireysel kiralama ve Filo kiralama olarak geçsede , Yıllık kiralamalardada ödemeleri aylık olarak yapabiliyorsunuz. Burada ihtiyaçlarınızı belirleyip bu doğrultuda sizin taleplerinizi karşılayacak aracın sınıfını seçtikten sonra (ekonomik - orta sınıf - üst sınıf araçlar) sonrasında yakıt seçeneğide belirlenip kiralama aşamasına geçilir. Özellikle neredeyse tüm firmalarda yaz ve kış dönemi olmak üzere fiyat farklılıkları çıkabilir örneğin kışın günlük araç kiralama bedeli 110 tl iken yaz aylarında bu fiyat 170 tl'lere kadar çıkabiliyor durum böyle olunca aylık ortalama 3000 tl olan araç fiyatı yaz dönemlerinde 4500 - 5000 tl rakamlarına ulaşabiliyor. İşte tam burada aracı yıllık olarak kiralarsanız (bu genellikle sözleşme ile belirlenir ödemeleri aylık olarak yaparsınız tek fark araca 1 yıl bineceğinizi sözleşme ile resmileştirmiş olursunuz) fiyat yaz ve kış aylarının ortalaması alınarak uygun düzeye gelir. 

 

Peki araç kiralamanın avantajları nelerdir ? Öncelikle, araç kiralama denildiği zaman yakıt ve hgs masrafı hariç kullanıcı hatası haricinde oluşan masrafları buna bakım dahil kiraladığınız firmanın üstlendiği, aracın yolda kaldığı ve arızalandığı durumlarda yine muadil araç takviyesi ile mağdur olmadan yolculuğunuza devam ettiğiniz. Muayene , sigorta, kasko , yazlık - kışlık teker vb. masraflardan kurtulduğunuz araç satarken bekledik yok değer kaybı oldu gibi düşüncelerin olmadığı düşünülürse oldukça cazip geliyor. Aynı zamanda araç müsaitliğine göre , diyelim bu ay Ford Focus kiraladınız diğer ay Fiat Egea kiralayabilirsiniz veya geniş bir aile geziniz var 10 günlük geniş araç lazım oldu müsaitlik durumuna göre Filomuzda bulunan Mercedes Vito yada Ford Custom aracı kiralayıp tatil sonrası tekrar mevcut arabanız ile devam edebilirsiniz. Aslında yıllık araç kiralama bir çok açıdan mantıklı ve dahada önemlisi bir şirketiniz varsa bu fatura bedelini gider gösterip vergiden de faydalabilirsiniz. 

 

Şimdi gelelim adana yıllık araç kiralama fiyatlarına ; 2019 Yılı Mayıs ayı itibari ile ortalama 3500 tl'den başlayan fiyatlarla aylık araç kiralayabilirsiniz. Yıllık 38.000 tl bir masrafınız oluyor peki araç satın almış olsanız ne kadar bir maliyetiniz olacak ? Örnek veriyorum şuan 2019 Model bir ford focus aldınız ; 150 bin tl civarı fiyatı mevcut sigorta ve kasko aşağı yukarı 6000 tl tuttu akabinde ortalama 45000 km yol yaptınız 1 yılda 3 defa bakıma girdi aşağı yukarı şuan bakım ücretleri her sefer için 1500 - 2500 tl arası x 3 dediğiniz zaman 6000 tl civarıda bu tuttu otomatik olarak 12000 tl masrafınız oldu ekstra giderler olacaktır ve diyelim aracı satmak istediniz 20000 tl aşağı fiyata sattığınız farzedelim 24000 tl gibi bir masraf çıkıyor. Bu hesaplamalar kesin olmamak ile birlikte araç kiralama adana sayfamızdan güncel fiyatları tarihleri girip öğrenebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 0532 588 08 05 numaralı müşteri hizmetlerinden öğrenebilir ihtiyaçlarınıza göre araba kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Benzer Yazılar