Adana ve Mersinde Gezilecek Yerler Güncel

Adana ve Mersinde Gezilecek Yerler Güncel

Bugün sizlere kısa bir aranın ardından tekrardan Adana ve Mersinde gezilecek yerler hakkında bir yazı hazırlayalım istedik umarız faydalı bir yazı olur. Araç kiralama lokasyonlarımız içerisinde bulunan bölgeler hakkında yazılar paylaşmaya ve sizleri bilgilendirmeye gayret gösteriyoruz ilerleyen zamanlarda diğer bölgeler içinde paylaşımlar yapacağız. 

 

İlk olarak Adana ilinde yaz dönemi itibari ile Bicibici meşhur ve bilmeyenler için buzu kar şekline getirip üzerine gıda boyası ve bici bici hamuru (nişasta ile yapılan bir madde hafif) üzerine muz ve çilek veya vişne katılarak ikram ediliyor yaz aylarının en çok tercih edilen soğuk içeceklerden bir tanesi diyebilirim. Aynı zamanda ilimizde en meşhur olan yemeklerin başında Adana Kebabı geliyor bunuda direk olarak havalimanından çıkıp şehir merkezine giderken Cik Cik ali'den yiyebilirsiniz. Daha önce yeri küçük olduğu için bir çok kişi sıkıntı yaşıyordu artık daha geniş bir yere geçtikleri için daha güzel ve ferah bir ortamda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Şalgam olarakta bir çok yer için meşhur denilsede Adana'nın yerlisi olarak yeşilevler mahallesinde bulunan acur kardeşler hem lezzet olarak hemde el yapımı şalgam olarak benim favori şalgamım sizlerede tavsiye ederim. 

 

Şimdi karnımızı doyurduktan sonra gezmeye başlayalım isterseniz, Adana denildiği zaman akla gelen tarihi yerlerin başında Tarihi taşköprü geliyor ve hemen yakınlarında bulunan büyük saat ise yine görülecek yerlerin başında. Büyük saatte bulunan kazancılar çarşısı ve burada yine şalvar diye hitap ettiğimiz bir giyecek hem bayanlar için hemde erkekler için tavsiye edebileceğim aktiviteler arasında yerini alıyor. Aynı zamanda Seyhan gölü kenarında bir çay içebilir ve gondol ile gezebilirsiniz. Son olarakta dilerseniz Adnan Menderes bulvarında bulunan lunapark'ta eğlenceli bir vakit geçirdikten  sonra Mersin turuna başlayabiliriz. Mersin ilimizinde meşhur olan cezeryesi ve tantunisi ve kerebiç adında bir tatlısı meşhur tavsiye ederiz. Mersine gelmişken Marinaya uğrayıp denize karşı bir kahve içebilirsiniz. Şimdi geldik bu sıcak havada denize girme kısmına ailecek gidilebilecek susanoğlu plajını tavsiye ederim hem temiz hemde ailelerin tercih ettiği güzel plajlardan. 

 

Daha öncede paylaştığımız gibi adana oto kiralama ihtiyaçlarınızı firmamızdan karşılayabilirsiniz. Sizlere şimdilik gezilecek yerler paylaşımlarımız bu kadar olsada ilerleyen günlerde yöresel lezzetlerin yanı sıra en çok tercih edilen yeme ve içme yerlerinden bahsedeceğiz. görüşmek üzere sağlıcakla kalın. 

Benzer Yazılar