Adana'da Gezilecek Yerler

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana ilinde gezilecek yerler hakkında bugün 2. blog yazımızı sizler için hazırladık ve umarım diğer yazımızda görsel olarak sizlere Adana lezzetleri ve gezilecek yerler hakkında görsel ve videolu paylaşımlar başlayacak.

adana oto kiralama

Kebap konusunda adını tüm Türkiye’de duyuran Adana ili, yemeklerinin yanı sıra gezilecek yerleri ile de ön plana çıkıyor. Her ne kadar sıcak bir iklime sahip olsa da denize girmeyi sevenler için mükemmel bir şehirdir. Tarihi yerleri, yemekleri, müzeleri ve sahilleri ile tatil yapmak isteyenler için oldukça ideal bir şehirdir. Yaz aylarında sıcak, kış aylarında ise ılıman iklime sahiptir. İlde yetişen çok çeşitli tarım ürünleri de vardır. Mandalina, portakal, turunçgiller, muz ve malta eriği ile ünlüdür. Bu ürünler sayılı illerimizde yetiştiği için Adana bu yönden büyük öneme sahiptir. Adana iline çeşitli şekillerde gidilebilir. Elazığ ilinden başlayıp Adana iline kadar giden Fırat ekspresi ile demir yolu ile gidilebilir. Ayrıca Şakirpaşa havaalanının bulunması buraya yapılacak uçak yolculuklarını da sağlıyor. Askeri bakımdan da önemli bir yer olan Adana, İncirlik’te ABD üssüne de ev sahipliği yapıyor.

 

Adana’da Gezilecek Yerler

Taşköprü

Tarihin görüntüsünü yansıyan ve Seyhan Nehri üzerinde yer alan bu köprü, Roma döneminde yapılmış olduğu düşünülüyor. Köprünün en büyük özelliği ise hala aktif olarak kullanılan dünyanın en eski köprüsü olmasıdır.

 

Sevgi Adası

Burası âşıklarla özdeşleşmiş bir adadır. Burası daha önceden turistik amaçlarla kullanılırdı. Şimdiler de ise göz alıcı deniz manzarası ile gezilecek yerlerden biridir.

 

Ceyhan

Adana’da bulunan büyük ilçelerden birisi de Ceyhan ilçesidir. Aynı zamanda il sınırları içerisinde Ceyhan Nehri de vardır. İlçede Kurtkulağı kervansarayı bulunuyor. Ayrıca Karatepe-Aslanlıtaş Milli Parkı da bu ilçenin gezilecek yerleri arasında yer alıyor. İlçede yer alan en büyük tarihi eser ise Yılan Kalesidir.

 

Kozan

Kozan ilçesi, oldukça tarihi yapıtları sahiptir. İlçede Anavarza Antik kenti vardır. Bu tarihi yerde resim çekilip anı olarak saklanabilir. Roma imparatorluğuna ev sahipliği yapan bir yerleşim yeridir.

 

Karataş

Karataş denilince insanların aklına deniz kenarında bulunduğu gelir. Fakat merkezden bir buçuk saat mesafe uzaklıkta bulunan bir yerdir. Burada genel olarak yazlıklar ve pansiyonlar bulunur.

Tarihi Alman Köprüsü

Adana’ya bir buçuk saatlik mesafede bulunan Tarihi Alman Köprüsü, 1912 yılında Almanya ile Osmanlı arasında yapılan ortak demir yolu ağının bir parçası olarak yapılmıştır. Derin ve yüksek viyadük üzerine kurulan köprü çok etkileyici bir görüntüye sahiptir. İnce ve estetik görünüme sahip olması bu köprünün kaba olduğunu söyleyenlere hiçte öyle olmadığını kanıtlıyor. Bu müthiş yapıya sessiz kalmayan James Bond, Skyfall filminin tren sahnesini burada çekmiştir.

Benzer Yazılar